No comments yet

Waarom is de empathie zo moeilijk om van jezelf te houden?

Empathie is een geschenk, maar een geschenk is niet eenvoudig. Daarbij worden we een hoge gevoeligheid en emotionaliteit opgenomen. Bovendien kunnen we de gevoelens van anderen voor onszelf nemen. En dit is over het algemeen niet slecht: dankzij dit begrijpen we anderen goed. Alleen nu om van jezelf te houden, kan niet gemakkelijk voor ons zijn. En dat is waarom.

Hoe u kunt begrijpen dat u een echte empath bent? Hoogstwaarschijnlijk maakt u zich voortdurend zorgen, zorg, zorgen of maakt zich zorgen over iedereen en iedereen (of, zoals sommige van uw vrienden zeggen, u neemt alles te dicht bij uw hart).

Geef veel aan anderen – soms allemaal, zonder een spoor. Hebben een goede intuïtie en begrijp wat anderen voelen. En je houdt ook van heel je hart – iedereen, maar … niet jezelf.

Antwoord eerlijk – geef je om jezelf? In de frets ben jij met je gevoelens? Hand u volgens uw verlangens? Er is zoveel liefde in je, maar hoe je het uitgeeft? Zal er zelf iets voor u overblijven?

Misschien geef je je liefde aan mensen die haar of jou niet verdienen of jou. Manipulators of degenen die je energie “eten”, mensen emotioneel gesloten en verward in zichzelf.

Er is iets in je dat anderen dwingt om naar je te reiken-het is mogelijk dat ze intuïtief voelen: als er iets gebeurt, zul je geen hulp weigeren, prioriteit geven, haast je om hun problemen op te lossen, zelfs ten nadele van jezelf.

Je legt al je kracht in relaties met anderen, waarbij je vaak niets aan jezelf overlaat. Kortom, als je een empath bent, is het heel moeilijk voor je om van jezelf te houden, te accepteren en te waarderen – ik wil dat anderen het voor je doen.

En in dit geval is het erg belangrijk voor u om eindelijk de eenvoudige waarheid te begrijpen: er is geen egoïstische liefde voor uzelf. Uiteindelijk, omdat je voor jezelf kunt zorgen als je constant op nul staat? Dus zorg voor jezelf.

Over het lichaam – Eet correct, krijg voldoende slaap, drink veel schoon water, speel sporten, neem ontspannen baden, ga naar massage. Over je ziel en psyche – mediteer, verwaarlozen de diensten van psychologen niet, indien nodig, vergeet je hobby’s en interesses niet niet.

Vaarwel jezelf en geef jezelf een pauze. Stop met investeren in degenen die misschien niet waard zijn. Richt deze energie naar jezelf.

“Je kunt anderen alleen helpen als je zelf in een staat van volheid bent”

Victoria Ivannikova, klinische psycholoog

Het niveau van empathie, dat wil zeggen het vermogen om de staten en emoties van een andere persoon te begrijpen en te leven, zich in te leven, iedereen heeft zijn eigen. Een dergelijke gevoeligheid, iemand meer, want iemand is minder intens, wordt bepaald door verschillende factoren, waarvan de sleutel is:

  • Aangeboren aanleg. We zijn allemaal geboren met een bepaald type zenuwstelsel en met de drempels van de gevoeligheid ervan, waardoor we kunnen reageren op de signalen van andere mensen. Dat wil zeggen, sommigen van ons worden eenvoudigweg vatbaarder geboren voor de staat van anderen.
  • Woensdag. Zelfs een stabiel en niet bijzonder vatbaar zenuwstelsel kan leiden tot een staat van overmatige gevoeligheid voor de emoties van een ander. Dit gebeurt als de ouder niet emotioneel in de zorg voor de baby wordt opgenomen en geen aandacht besteedt aan zijn emotionele toestand, en ook onvoorspelbaar en onstabiel op verschillende situaties reageert. In dit geval wordt het kind gedwongen zich aan te passen aan de stemmingen en omstandigheden van de belangrijkste volwassen.

Daarom is het moeilijk voor zeer empathische mensen om zichzelf lief te hebben en te waarderen: ze zijn gewend om anderen in prioriteit te brengen, zich eraan aan te passen en niet met hun eigen gevoelens om te gaan. Eens, in de kindertijd, rechtvaardigde deze strategie zich: het leven van het kind was hiervan afhankelijk. Maar ook opgroeien, empaths met al hun misschien proberen het leven van een andere persoon te verbeteren, terwijl ze zichzelf opofferen.

Het eerste wat je moet begrijpen om deze stand van zaken te veranderen: we zijn al lang volwassenen, en onze eigen emotionele toestand en zorg ervoor zijn onze persoonlijke verantwoordelijkheid. Om van jezelf te houden betekent je ware verlangens en behoeften kennen en ervoor kiezen om ze te bevredigen, en niet de verzoeken van andere mensen.

Maak een keuze voor jezelf

Wat precies kan worden gedaan? Hier zijn een paar stappen die u zullen helpen uzelf prioriteit te geven.

een. Neem de regel om jezelf 10 keer per dag af te vragen: “Wat wil ik nu echt?”” – en volg het ontvangen account. Begin met kleinigheden: thee of koffie? Ga liggen of lopen? Bekijk het nieuws of bekijk niet? Dus je leert hoe je je verlangens kunt realiseren en hen tevreden kunt stellen. En als je je opnieuw verzamelt om deel te nemen aan de situatie en behoeften van een andere persoon, stop dan en vraag jezelf af: en dit is precies wat ik nu het meest wil? Wat zal er gebeuren als ik zelf kies?

2. Leer nee te zeggen “nee” In gevallen waarin u onhandig bent, wilt u niet, of niet de mogelijkheid om een ​​ander te helpen en zijn toestand te vergemakkelijken. Geloof me, hij zal andere manieren vinden om hulp te krijgen, en je zult niet lijden door de laatste bron aan iemand te

geven, maar niet aan jezelf.

3. Laat jezelf “ongemakkelijk” zijn, niet rechtvaardigen van de verwachtingen van andere mensen. De verwachtingen van anderen zijn hun verantwoordelijkheid, u moet niet 100%met hen overeenkomen, als we het maar niet over een specifieke overeenkomst hebben. Probeer ten slotte te geloven dat je niet slecht zult worden, omdat ze op een gegeven moment zelf kozen.

vier. Kies de omgeving grondig, die door elke keuze worden gerespecteerd en geaccepteerd en uw reactievermogen niet zal misbruiken. Het vermogen om zichzelf te omringen met het begrijpen van mensen maakt ook deel uit van de zorg voor jezelf.

Hoogstwaarschijnlijk is het de eerste keer dat het niet gemakkelijk voor u zal zijn om anderen te weigeren, de grenzen te houden, uzelf en uw verlangens te kiezen, maar geleidelijk zal het beter en beter beginnen te werken. Ondersteun op complexe momenten jezelf en in woorden die ze zouden ondersteunen. Schrijf naar jezelf notities met bemoedigende zinnen, alsjeblieft met aangename verkeers om de angst te overwinnen om ‘nee’ te zeggen of de realisatie van je recht op ‘ik wil’ in plaats van ‘noodzakelijk’.

Maak een dagboek waarin je elke dag jezelf zult bedanken en prijzen voor nieuwe prestaties op het gebied van zorg voor jezelf. Markeer het elke, zelfs de kleinste overwinning op jezelf en prijzen jezelf ervoor.

Onthoud: het is mogelijk om anderen alleen te helpen als u zelf in een staat van volheid bent, anders is het incompetent voor beide partijen.

Post a comment